Večírek bílých slonů

Termín Bílý slon pochází od posvátného Bílého slona, kterého drželi monarchové jižní Asie v BarměThajskuLaosu a Kambodže. Protože byla tato zvířata považována za svatá a zákon zakazoval jejich využívání pro práci, bylo přijetí daru bílého slona od monarchy požehnáním i prokletím: požehnání proto, že zvíře bylo svaté a symbolizovalo monarchovu přízeň a prokletí proto, že si zvíře musel obdarovaný ponechat a nemohl náklady na jeho držení vyvážit prací zvířete.

Na večírek bílých slonů je vstupenkou jeden bílý slon. Tedy nějaká věc, kterou máš doma (už dlouho), ještě nikdy jsi ji nepoužil, ale zase je ti líto ji vyhodit. Může to být něco hezkého, roztomilého nebo vtipného… Důležité je, že bílý slon se nedá koupit – musí to být něco, co máš doma. Takového bílého slona přines vánočně zabaleného tak, aby nebylo poznat, co to je. Na oplátku si pak domů odneseš jiného.

Ale večírek samozřejmě nebude jen o slonech. Bude i jídlo, cukroví (co kdo přinese), sdílení (receptů i života) a vánoční příběh.

Přijď se s námi potěšit na poslední Lochnesku tohoto roku!

Pátek 17. prosince v 18 hodin v Zídkách