Duben 2022 – Zpátky ke kořenům

3.4. Martin Fridrich: Křest

První dubnovou neděli bylo V Zídkách narváno, protože se naší bohoslužby zúčastnili i účastníci víkendového setkání vedoucích mládeží AC.

Martin připomněl příběh Etiopského dvořana, který byl pokřtěn Filipem během své cesty domů. Nejdůležitějším poselstvím kázání byla asi výzva všem, kdo ještě nejsou pokřtění, aby si položili otázku: Věřím, že Ježíš je syn Boží? A pokud si odpovíš ANO, polož si ještě jednu otázku: Co mi brání, abych byl pokřtěn? A ať už si na tyto otázky odpovíš jakkoli, popovídej si o nich s někým dalším, nejlépe s někým, kdo už pokřtěný je.

10.4. Martin Penc: Modlitba a půst

Martinovo kázání bylo hlavně motivační. Mnozí z nás se ještě na poslední chvíli rozhodli přijmout výzvu ke třídennímu předvelikonočnímu půstu, a snad nikdo svého rozhodnutí nelitoval a podle Martinových slibů jsme všichni prožili intenzivní chvíle s Bohem. Na Lochnesce pak zazněla i myšlenka, že by nebylo špatné se postit častěji než jednou za rok.

17.4. Steve Hertzog: Co dělal apoštol Petr na bílou sobotu?

Atmosféra na Bohoslužbě o neděli vzkříšení byla velkolepá. Přišlo poměrně dost hostů, po bohoslužbě bylo spousta dobrého jídla. Příběhy Stevových rodičů, které Steve vyprávěl, způsobily, že málokdo udržel slzu v oku. Bylo to o tom, že stojí za to vydržet, zůstat s Ježíšem a dělat správné věci, i když naše situace vypadá úplně beznadějně a cokoliv dobrého, co by nás mohlo potkat, je v nedohlednu. A jakékoli z našeho pohledu špatné věci, které se nám dějí, Bůh použije v náš prospěch nebo jsou dokonce součástí Božího plánu. Odpověď na otázku z názvu kázání zní: Nevíme, co přesně Petr dělal, víme jen to, že neutekl, že zůstal, i když Ježíš byl mrtvý, a Petr nevěděl to, co my už víme. Že v neděli přijde vzkříšení.

24.4. Slávka Fridrichová: Čekejte silně a odvážně

Nikdo z nás nemá rád situace, kdy něco nevíme, kdy něčemu nerozumíme a když musíme na něco čekat. Třeba na to, až Bůh odpoví na naše modlitby. Takové chvíle jsou ale nedílnou součástí života a Bůh nás vyzývá k tomu, abychom byli trpěliví, odvážní a silní. I tehdy, když věci nedávají žádný smysl a nevíme, co nás čeká zítra. Jo, a ještě jedna důležitá myšlenka: Nikdy nedávejte nevyžádané rady, zvláště pak někomu, kdo čeká na Boží odpověď.