Červen 2022 – Zázraky

Zázraky v dnešní církvi. Uf. Červnová série bude opravdu vyzývající a vy si jistě pamatujete na větu „Zkušenost je víc než informace.“ Druhým rokem mluvíme a hledáme prostor pro duchovní dary a Boží působení v dnešní církvi. Pro rozvoj tématu děláme několik aktivit: hudebníci se schází každé dva týdny, kde trénují, jak se pohybovat v Boží přítomnosti, a cca jednou měsíčně máme večer chval, kde se snažíme více otevřít působení Ducha svatého. I v neděli se snažíme vytvářet prostor pro Boží působení a budeme rádi za vaši zpětnou vazbu.
Duch svatý je nejméně předvídatelná postava z Boží trojice. Ježíš Nikodémovi říká, že Duch si vane, kam chce, a právě toho se někdy trochu obáváme. Některé církve o Duchu raději moc nemluví. Ježíš či Bůh jako Otec nám mohou pro naši víru stačit, víme, jak přemýšlí, v Bibli od nich čteme jasné instrukce k našemu křesťanskému životu. Zvládneme žít bez této postavy z Boží trojice? No zvládneme. Pro mne osobně však postava Ducha svatého přináší hlubší rozměr života s Bohem. Dary, které přináší, dar mluvení v cizím jazyku, rozlišování duchů, proroctví, zjevení, dary uzdravování a další otevírají hlubší propojení s Bohem. Jsou pozvánkou do nejistých momentů, kdy se spoléháme pouze na něj.
A proto mám pro vás, nebo spíše pro nás, výzvu. O duchovních darech se totiž nedá pouze mluvit, je potřeba je zakoušet, je potřeba zkusit do nich vstupovat. Je potřeba je trénovat, aby se nepředvídatelné stalo více předvídatelné. Bez tréninku není ovoce. Přijmeš pozvání, půjdeš do toho?
Každý z vás najde na židličce 5.6. papírek, kde bude napsáno:

  • Modli se s nemocným člověkem za uzdravení(ideálně mimo církev)
  • Modli se 3-5x s křesťanem za jeho nebo tvoje potřeby a očekávej poznání či zjevení
  • Zvaž a přemýšlej, který duchovní dar budeš rozvíjet a trénovat


Ať už vnímáme roli Ducha svatého jakkoliv, připomeňme si, že je to stále jeden a týž Bůh. Projevuje se ale v různých rolích, které mají náš život obohatit. Celý červen uslyšíme různé příběhy a zamyšlení nad Božím zázračným působením.
Přijmi pozvání, přijmi výzvu a modli se za konkrétní lidi, se kterými můžeš zakusit něco nového něco Božího.

Martin Penc