Léto 2022

Milí přátelé, členové, fanoušci Církve Kolín,

nastupují horké dny a my máme konečně funkční klimu v sále. Můžeme být součástí bohoslužby, a přitom se neuvařit a nebát se podat druhému ruku. Taková blbost, ale mám z ní radost.

Léto je symbolem odpočinku a já vás vyzývám, abyste se hecli a navštívil svou oblíbenou konferenci nebo si naplánovali, že strávíte několik dní sami s Bohem či s několika přáteli.

Význam podobné aktivity vidíme v setkání Petra, Jakuba a Jana na hoře proměnění. čteme – Marek 9,2-13: Po šesti dnech vzal s sebou Ježíš jen Petra, Jakuba a Jana a vyvedl je na vysokou horu, kde byli sami. A byl proměněn před jejich očima.

Všichni se potřebujeme občas více zastavit a přemýšlet nad sebou, zamyslet se nad naší rodinou, zaměstnáním a i nad naší církví. Potřebujeme si dovolit zpracovat nepříjemné události a upravit směr našich životů, potřebujeme získat Boží pohled na náš život. V příběhu čteme, že učedníci jsou nejprve zděšeni, ale zároveň nadšeni nečekaným Božím zjevením. Ježíš jim udělal program pravděpodobně na celý den. Čteme, že šli na VYSOKOU horu.

Sám se chystám na pár dnů být sám a upravit směr svého života, zhodnotit svoje působení v církvi a získat důrazy na další měsíce, přemýšlet nad svými dětmi a u toho všeho naslouchat Bohu a očekávat proměnu. Pokud byste chtěli s organizací takového výjezdu pomoci, napište mi. Ne každý je připraven být sám se sebou, je potřeba si to dobře naplánovat a vnímat i svoje vlastní potřeby.

Čerpat můžete i ve volných týdnech, kdy nebude bohoslužba, vyjeďte a pozorujte, co Bůh dělá v jiných církvích.

Doufám, že se mnohými potkáme u vody, na obědě, na kávě či na grilovací neděli v církvi.

Martin