Staršovstvo 14.6.2022

Rozšířené staršovstvo se sešlo ve složení:

Martin Penc, Ida Pencová, Martin Fridrich, Martin Moldan, John Connor, Martin , Mirka Smetanová,

omluveni byli Radek Smetana, Michal Koudelka a Martin Kokeš.

Přítomní starší a sboroví pracovníci provedli

– radostné hodnocení a projevili vděčnost za to, co proběhlo – účast CK na akci Blešák na vzduchu, workshop o emocích, sborový víkend, horlivé zapojení Marcelky Justelové v nové roli pokladní, úspěšný duchovní večer dorostu na Switchi, rozjetí skupinky Prvních kroků víry.

– diskuzi o tom, jak vnímáme probíraná témata Učednictví a Duchovní dary

– schválení programu na léto včetně termínu křtu 28. srpna

 přípravu aktivit na podzim a zimu – proběhla první diskuse o Vánocích, čeho chceme být součástí – nejvíce se nám líbí větší  zapojení do projektu Krabice od bot – úkol: schválit záměr v září

– diskuzi ohledně křtů – chceme křtít lidi, kteří s námi ve sboru žijí a vidíme jejich růst ke Kristu a vztahy k církvi. Pro zájemce máme čtyři setkání. Zájemců o křest je pět, a z toho máme radost. 

– na podzim proběhne setkání pro zájemce o členství. Pokud přicházejí lidé se zkušeností z jiných církevních denominací, proběhnou diskuze nad knihou Biblické doktríny z letniční perspektivy. Zároveň proběhla diskuse nad členy, kteří nejsou vidět. Staršovstvo rozhodlo, že pokud se někdo rok neozve, jeho členství bude pozastaveno.

– schválení sérií a hostů na podzim. Můžete se těšit na Lukáše Walacha z Oldřichovic (syn vedoucího RoyalRangers), Teen challenge, Petea Luptona (s organizací NePornu), Jirku Jedličku (s tématem duševní zdraví), Kirka McAteara s týmem v listopadu.

– diskuzi nad rozpočty jednotlivých sekcí. Potřebujeme vyjasnit některé sekce, které se překrývají, např. chvály, technický tým a nehmotný majetek (licence různých programů např. na promítání, distribuci online kázání apod.)

– rozhodnutí, že čtyři letní nedělní programy, které proběhnou online, budou zaměřeny více misijně pro lidi, kteří nás sledují pouze online a dělají si o nás obrázek.

– konstatování, že knihovna pro zasedačku je téměř hotová – během července dojde k instalaci.