Září 2022

Mám radost.

28. srpna jsme pokřtili šest lidí, kteří, na své cestě došli k rozhodnutí, že chtějí jít za Ježíšem celým svým srdcem, jak jsme v neděli četli v příběhu o křtu etiopského dvořana. Moc se mi líbilo, jak jste vy ostatní vyšli žehnat křtěncům do života. Církev, to jsi ty i já! Tento rok si připomínáme, že dění v církvi nespočívá v tom, co se děje v neděli na podiu, ale že každý z nás přichází sloužit Bohu, a to od pondělí do neděle. Snažíme se obnovovat a posilovat základy naší víry. Základ, který oprašujeme nejvíce, je učednictví. Připomeňme si, jak jsme si učednictví prozatím definovali:

Být učedníkem znamená být stále podobnější Ježíši a pomáhat druhým, aby také byli stále podobnější Ježíši.
Učedník je někdo, kdo následuje Ježíše, je proměňován Ježíšem a je připojen k misi šíření evangelia.

Už dvakrát jsme letos studovali Bibli v menších skupinách a v září nás čeká ještě jeden takový den. Pokračujeme v sérii o učednictví s názvem

Aby nikdo nebyl sám 2

18.9. nás navštíví host Lukáš Walach z Oldřichovic, někteří znáte především jeho tátu Petra, který ještě stále vede organizaci Royal Rangers.

Církev odjakživa stála více na lidech, kteří se starají o další lidi, než na velkých shromážděních. Sám se pořád učím, jak být lepším učedníkem. A tak hledám lidi, od kterých se můžu já učit, a zároveň se snažím, abych to, co mě život i Ježíš naučil, mohl předat někomu dalšímu.  

Vydejme se společně na dobrodružství a staňme se součástí bohoslužby, která se odehrává od pondělí do neděle!


Martin